vineri, 26 noiembrie 2010

Te amagesti singur! Realizezi?

Petrecand ora de religie impreuna cu ai mei colegi si analizand putin "ritualurile" ortodoxe (fara ca cineva sa ia ca si o ofensa la adresa acestei confesiuni) mi am dat seama ca ei sunt pierduti in aceste ritualuri si se amagesc singuri. Trist pentru ca isi pierd bani, isi pierd timpul, si pe langa asta nu realizeaza absolut nimic.

Recent discutam despre parastasul , de fapt parastasele care se fac dupa deces la 3 zile la 9 zile la 40 de zile si asa mai departe.
Care este scopul acestui parastas. Se presupune ca decedatul inca pastreaza asa zisa legatura intre el si cei inca in viata (fals, adica bogatul din vremea lui Lazar a mai putut spune celor care erau inca pe pamant ceva?) iar viata celor ramasi pe acest pamant este influentata de viata lui care a trecut.(mai mult probabil).
Cei vii mijlocesc la Tatal prin acest serviciu de parastas pentru ca decedatul sa primeasca indurare si trecere inaintea Tatalui cand va ajunge la judecata.
Crezi tu crestin "firesc" ca acel decedat mai are vreun cuvant de spus inaintea Tatalui dupa ce si a trait viata in pacat si mizerie? Crezi tu ca Tatal se joaca cu mantuirea sufletelor noastre?
Imi imaginez pe decedat cand va trebui sa dea socoteala pentru alegerea facuta si anume sa si traieasca viata in pacat pe pamant, si merge inaintea Tatalui si acesta ii spune:

Dumnezeu: -Ei bine, Popescule ce poti sa mi spui? Esti vrednic sa intri in Raiul pregatit de mine?
Popescu: -Poi Doamne vezi ai mei de pe pamant au facut parastase pentru mine au facut pomeni saracilor au dat bani bisericii! Normal ca sunt vrednic sa intru!
Dumnezeu: - Ei poi daca asa sta treaba... hai! pofteste!

(Dialog imaginar)

Asa crezi tu ca stau lucrurile? Nu ti dai seama ca te pacalesti? iti pierzi timpul crezand lucrul acesta? ca vei capata indurare datorita unor fapte facute? Nu stii tu ca nu faptele tale te mantuiesc ci credinta in jertfa lui Isus Cristos?
Pomana macar de ai face saracilor, dar o faci din obligatie si nu pentru slava si gloria lui Dumnezeu sau din dragoste pentru semeni tai...

Da... Stiu ca stii toate astea multi le stiu dar la urma urmei ce alegi?
Sa continui sa te amagesti crezand ca asa e bine pentru ca asa fac stramosi tai de cateva sute de ani... Doar nu vei fi tu mai rasarit sa cauti adevarul nu?
Vei ajunge in Rai pentru ca familia ta are sa dea pomeni si sa faca parastase si in final vei ajunge acolo.
Nu stiu daca realizezi ca a ta credinta nu ti aduce nici o nadejde vie...

Repet mantuirea se capata doar printr-o pocainta autentica si prin credinta in Fiul care spune : "Eu sunt Calea, Adevarul, si Viata. NIMENI nu vine la Tatal decat prin Mine." (Evanghelia dupa Ioan 14:6).

Vei continua sa te amagesti?
Daca consideri ca nu faci asta da-mi si mie un argument biblic pentru acest "ritual"!

(nu atac dominatiunea ortodoxa doar imi spun propria parere)


4 comentarii:

  1. Cum sa incep....Emanuel...
    Vad ca nu sti nimic despre religia "noastra",Ortodoxa!Cred ca ar trebui sa citesti cate ceva pe acest site: http://www.crestinortodox.ro/parastas/parastas-97035.html Ca sa intelegi si tu ceva...

    Un mic fragment :


    "Biserica a randuit urmatoarele perioade cand trebuie facut parastas:

    La 3 zile dupa moarte (care coincide, de regula, cu ziua inmormantariii), in cistea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului a treia zi.

    La 9 zile dupa moarte, "ca raposatul sa se invredniceasca de partasia cu cele 9 cete ingeresti si in amintirea ceasului al noualea, cand Domnul, inainte de a muri pe cruce, a fagaduit talharului raiul pe care ne rugam sa-l mosteneasca si mortii noastrii.

    La 40 de zile (sau sase saptamani), in amintirea Inaltarii la cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile dupa Inviere, "pentru ca tot asa sa se inalte si sifletul raposatuluila cer.

    La trei, sase si noua luni, in cinstea Sfintei Treimi

    La un an, dupa exemplul crestinilor din vechime care in fiecare an praznuiau ziua mortii martirilor si a sfintilor, ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo.

    In fiecare an, pana la 7 ani de la moarte, ultima pomenire anuala amintind de cele 7 zile ale creatiei. "


    Nu stiu ce ai invatat la ora de religie,sau cu ce profesor faci tu,si nu mai inteleg o chestie: daca tu esti pocait de ce stai la orele de religie ortodoxa?daca tu sfidezi religia noastra...si sa ghicesc...ai numai 10 la aceasta materie?Nu iti faci pacate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu anonim :) crede ma ca am o cunostinta foarte buna in ceea ce priveste "reigia" ortodoxa. Vad ca nu sti sa faci diferenta intre o religie si o confesiune deci consider ca tu nu cunosti anumite lucruri. confesiunea ortodoxa intra in religia crestinism daca nu stiai.

    Ceea ce mi spui tu legat de semnificatia zilelor in care se savarsesc parastase le cunosc prea bine. Acesta este si motivul pentru care iau parte la orele de religie si anume sa ma informez. Cred ca tu ar trebui sa te informezi mai mult deoarece consider ca nu sti sa faci un comentariu.

    In ultimul rand pocait ar trebui sa fi si tu in "religia" ta ortodoxa care este o confesiune de fapt iti mai explic o data, iar eu nu sfindez aceasta religie doar atentionez oameni ca isi pierd timpul bani in loc sa ia Scriptura si sa vada ce faceau apostoli si oameni care erau alesi in vechime si nu ce faceau acum cateva decenii asa zisi crestini.

    Sper ca data viitoare sa comentezi cu rost.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. hei! chiar la asta ma gandeam si eu zilele trecute si acum dau peste aceasta postare..

    Si eu sunt orodoxa si ma uit la rugaciunile pe care le fac credinciosii impreuna cu preotul pentru ca cel care nu mai e printre ei sa fie primit de Dumnezeu in Imparatia Lui si sa-L ierte...si nu vad rostul..daca el n-a facut voia lui Dumnezeu in viata pe care a avut-o, ce speranta mai poate fi pt el?Isus spune ca nu oricine Ii spune Doamne, Doamne va intra in Imparatia Sa - doar acela care face voia Tatalui. Ori cuvintele Lui nu se vor schimba in veci...

    RăspundețiȘtergere
  4. asa este Anonim :) intr-adevar :) cu dreptate graiesti !

    RăspundețiȘtergere