luni, 29 noiembrie 2010

Oare s-a gândit?

O zi de duminica...
O zi putin importanta pentru unii iar pentru alti poate chiar lipsita de semnificatie.
Intr-o zi de duminica fiecare isi gaseste o biserica unde sa mearga si sa petreaca dimineata.

Unii se strang in casa Domnului Celui viu cautand sa invete si sa creasca in credinta, alti merg la "biserica" de pe malul Oltului (la pesti), alti merg la "biserica" vecinului la o poveste.
Sunt convins ca nici una dintre ultimele doua enumerate nu pot suporta vreun grad de comparatie cu cea in care credinciosi se strang doar pentru a se inchina cu adevarat unui Dumnezeu drept.

In data de 21.11.2010 Dumnezeu alege sa ii vorbeasca unei persoane indirect dar foarte clar. Persoana respectiva stand impreuna cu sotia si cu alti vecini la "bisericuta" lor de acasa primesc musafiri ( musafiri care se intorceau de la biserica Dumnezeu Insusi este prezent prin Duhul Sfant). Musafiri bucurosi ca sunt primiti cu ospitalitate se aseaza la "biserica" vecinilor lor.

(dialog reconstituit, ideile dialogului nu sunt imaginatie)

Vecinii : -No de unde veniti mai dragilor?
Musafiri : -De unde sa venim :) de la biserica. Am intrat sa vedem ce mai faceti voi. Nu ne grabim inca spre casa. Voi ce faceti?
Vecinii : -Ce sa facem uite la o poveste mica.
Musafiri : -Bun asa! Chiar am zis : uite fiecare cu biserica ... Unu se duce la pesti ... altu se strange la vecinuso la o poveste...
Vecinii : -Poi ce sa facem... trebuie si deastea. [...]
Musafiri: -Carnea grasa... nu face deloc bine! Ai grija ce faci! Sti bine ca ai probleme cu inima. Si vecine mai rarestele cu tigarile alea ca uite ai buzele vinete... (asta dupa ce tigarile erau "inodate") Si mai ales si cu bautura... Ai nevasta tanara pastreaza te sanatos sa mai traiesti si tu alaturi ei. Vrei sa mori sa o lasi singura? [...]
Musafiri: -Ma oameni distractie distractie... joc joc dar trebuie sa ne mai gandim si la cele de sus ca azi maine om da socoteala. Cautati sa mai mergeti si pe la biserica mai ascultati Cuvant mai cautam si cele sfinte ca sa fim pregatiti...

In ziua aceea nu stiu cat de interesat sau cat de mult s-a gandit vecinul la cele ce au fost spuse de musafiri. Nu am idee daca timp de o saptamana a avut vreun timp in care sa se gandeasca ca intr-o zi va fi chemat la judecata si va sta in fata Celui ce i-a vorbit in nenumarate feluri si i-a aratat ca viata lui nu este intocmai cum ar trebui sa fie.
Ce stiu insa este ca dupa exact o saptamana dupa ce Dumnezeu i-a vorbit prin acei musafiri, acest vecin al meu care nu se putea opri din a termina pachetul de tigari si a turna inca putin in pahar a decedat.
A decedat in dimineata duminici de 28.11.2010 nemaiapucand sa mai mearga macar o data la biserica unde Dumnezeu dorea sa fie...

Si te intrebi de ce?
Probabil ca timp de 7 zile a avut destul timp sa se gandeasca dar poate nu a facut-o , sau poate ca nu avea de gand sa o faca niciodata , sau poate ca a facut-o dar nu sa gandit prea serios...
Tu cel care citesti si stii ca viata ta nu este in regula inaintea lui Dumnezeu.
Tu care consideri ca important e sa te distrezi in lumea aceasta si sa ti faci de cap pana inca esti tanar.
Tu care iti place sa te faci "praf" din cateva sticle de alcool si apoi sa le dai motiv prietenilor sa se amuze pe seama ta.
Tu care iti petreci ceva timp cu tigarea in mana necinstindu-ti trupul in care ar trebui sa locuiasca Duhul Sfant.
Tu care citesti si-ti impietresti inima spunand ca mai ai timp sa te gandesti la cele sfinte mai incolo te intreb:

-Cat timp mai ai?

Nu ti impietri inima!
Cel mai mare intelept al tuturor timpurilor avand intelepciune descoperita de sus, Solomon a spus: "Ferice de omul care se teme necontenit, dar cel ce-si impietreste inima cade in nenorocire." - (Cartea Proverbelor din Sfanta Scriptura capitolul 28 versetul 14)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu