luni, 4 octombrie 2010

Tentatiile si lupta din noi !

Ceea ce spun este ceea ce caut sa-mi aplic mie mai intai!

De ceva timp ma confrunt cu un subiect destul de "neinsemnat" pentru unii din aceasta lume care ne inconjoara. Intr-o lume in care gasesti la tot pasul ispite si provocari pe care satan le pune mai ales inaintea credinciosilor.
Provocari si ispite care nu fac altceva decat sa trezeasca poftele firii noastre pamantesti care trebuie rastignita in fiecare zi ...

Vorbind de noi crestinii ca si cetateni ai unei partii desavarsite , ca si imigrati intr-o tara degenerata din punct de vedere moral, ne deosebim de cei din lumea aceasta (sau cel putin ar trebui!) prin faptul ca nu luam parte la pacatele lor.( sau nu ar trebui sa luam)
Ma gandesc la ceea ce spune apostolol Pavel si anume sa " nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa nu-i treziti poftele" ( Romani 13:14) . Daca noi hranim firea ea va supravietui si ne va ruina.
Batranul sef de trib Cherokee ii dadea nepotului o lectie de viata spunandu-i o poveste.
-" In mintea mea sunt doi lupi care mereu lupta in potriva celuilalt. Primul e negru si fioros , dornic doar sa distruga si sa faca rau. Al doilea e alb, prietenos, bun si linistit"
-"Si care dintre cei doi castiga lupta?" intreba nepotul"
-"Acela pe care il hranesc!" a venit raspunsul inteleptului batran.

Iti e greu uneori cand te regasesti cu versetul din Romani 7:23 nu? "Vad in madularele mele o alta lege care se lupta impotriva legii primite de mintea mea."
Ei bine chemarile lui Hristos lupta in mintea si inima ta cu chemarile pacatului. Este un conflict continuu.
Un alt american care organiza lupte cu anumiti caini origaniza de asemenea si pariuri. Caini erau ai lui iar oameni veneau la show-urile lui de acasa si pariau care caine dintre cei doi care intrau in arena avea sa castige. Americanul stapan paria intotdeauna pe cel castigator si mereu el castiga pariurile. Un prieten de al lui mirat de faptul ca el mereu il "ghiceste" pe cel castigator il intreaba:
-" Cum de tu reusesti sa pariezi mereu pe cel castigator?"
-" Ei bine caini sunt ai mei, ii cunosc prea bine pe fiecare, insa castiga doar acela caruia eu ii dau de mancare cu o saptamana inainte de meci , iar celuilalt ii aplic infometarea " ;)

Va invinge intotdeauna acea parte pe care o intretii?
Si cum vom sta in fata firii a ispitei?

Ei bine regula este sa te feresti si sa fugi... din calea ei asemenea cum a fugit si Iosif. Imi place expresia fratelui Pustan care o foloseste intr-una din scrierile lui anume sa fugi de tentatii din toti adidasi :). Stim ca fuga e rusinoasa nu? insa cineva sustinea ca ea este sanatoasa!

Multi din jurul tau nu o sa aiba rabdare cu principiile tale sau nu o sa le dea importanta insa aceste principi sunt ale lui Isus . Au sa te considere incuiat sau ingust dar ei au sa se simta condamnati de viata ta curata ca si a Lui.


Asadar "13. Sa traim frumos, ca in timpul zilei, nu in chefuri si in betii; nu in curvii si in fapte de rusine; nu in certuri si in pizma;14. ci imbracati-va in Domnul Isus Hristos si nu purtati grija de firea pamanteasca, pentru ca sa-i treziti poftele. " (Romani 13)

Ma rog ca acela care a fost , este , si va fi cu voi sa va intareasca fiinta cea noua iar tu cel care nu o ai , nu esti pe drumul cel bun, gandeste te ca fericirea pamanteasca este egala cu 0 fata de fericirea pe care o da Hristos.


Un comentariu:

  1. Asta e intr'adevar un cuvant bun ! nu e doar spus de tine ci in + de asta ,il mai putem regasi si in Cuvantul Sau
    :X
    Romani 13,e un verset care ai imporesia ca doar tie personal iti vorbeste ! te mustra,te invatza,te indruma pe calea cea buna..
    SLAVA LUI!!

    RăspundețiȘtergere