luni, 25 martie 2013

Vino in vreme buna !!!


       Imi iau timp sa scriu cate ganduri care imi rasuna in minte de ceva vreme... Ganduri care pe mine m-au provocat, ganduri care mi-au daramat si mi-au reconstruit imaginea pe care o am fata de slujirea celor din jurul meu, si de timpul trait pentru ei !

       Nu de foarte mult timp in cadrul activitatilor studentesti pe care le desfasor am ajuns sa petrec ceva timp la fiecare sfarsit de saptamana prin saloanele unei sectii de spital.

       Si ce sa vezi? Oameni. Dar nu omamenii pe care ii vezi pe strazi, sau la locul de munca sau in salile de cursuri... Oameni care nu au fata luminoasa, cel putin niciunul dintre cei pe care eu i am vazut acolo.

       Si o sa spui... " Sigur Emi ca nu o sa vezi astfel de oameni, doar ai fost intr-un spital..."  Asa este acolo am fost, dar stii ce e interesant si ce am observat cu privire la acesti oameni din spital?

       Sa ii vezi cum merg la spital... Isi pun frumos in traista o lenjerie de noapte, o periuta si o pasta de dinti, un prosop, si suprinzator...o Biblie, o carte de rugaciuni...
       Majoritatea la "noptiera" spitalului pe langa o farfurie de tabla cu urme de dulceata, unt, sau parizer, au in mod surprinzator cum spuneam, cate o carte de rugaciuni, o Biblie sau o iconita palida ca ei de altfel...

       Si stau si ma gandesc la inima lor, la temerile lor... Cei mai multi din cei care i-am vazut sufera de boli  cronice... Diabet, hepatite... cancere... Ce e cel mai trist e ca doar ACUM ei se apropie de Acela care le-a dat si boala... Doar acum cand sunt pe un pat de suferita, constienti fiind ca viata nu e in mainile lor, cauta o solutie la Acela care le-a dat mai intai viata. Si acum Dumnezeu trage un mare semnal de alarma aducandu-i in aceasta situatie.

       Dar ce ma intreb eu... Este nevoie ca sa incepi sa te ingrijesti de sufletul tau doar cand ajungi intr-un pat de spital? Atunci oare este timpul sa iti pui intrebari cu privire la ceea ce traiesti si pentru ce?

       E de apreciat faptul ca totusi ei in acele momente cauta pe Dumnezeu si se transforma la fel de brusc cum au aflat ca sunt bolnavi, in niste oameni ai rugaciunii...

      Dar e mult mai de apreciat omul care aduce recunostinta sa fata de Dumnezeu traind pentru El atunci cand ii merge bine slujinu-I, am spus slujindu-i.

       Nu stiu cat de mult ti-a pasat astazi de Acela caruia ii zici Dumnezeu si de Acela despre care spui ca ti-a dat VIATA.


      Oamenii curajosi vin la Dumnezeu cat timp sunt sanatosi si le merg bine si aduc inaintea Lui recunostinta !!!

      Cand o sa ii slujesti lui Dumnezeu ? Cand o sa te implici in lucrarea Lui ?
Sau doar pentru ca fregventezi o biserica, faci un studiu, ai un grup de tineri slujesti lui Dumnezeu?

      Vino in slujire cat timp nu vi de la CITOSTATICE !!!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu