vineri, 18 ianuarie 2013

Sclavie in care te regasesti?


       Seara de vineri, sfarsit de saptamana si inceput al sesiunii de iarna... As avea multe alte lucruri de facut insa aleg ca seara asta sa imi fac timp pentru a-mi asterne niste ganduri scurte. Nu este prima oara cand doresc sa scriu ceva si imi este inundata mintea cu multe alte idei, dar incepem...

      Citeam de curand ca societatea in care traim este coplesita de sclavie.

      Pe langa sclavia inconstientizarii pacatului astazi mai mult decat niciodata traim intr-o sclavie din lanturile careia nici Abraham Lincoln nu ar putea sa ii scape pe cei mai multi care se afla aici... o sclavie pe care multi o traiesc si o recunoasc, dar foarte putini au puterea de a o trata din alta persectiva.

      Gandurile care le am sunt cu privire la sclavia imaginii de sine, a imaginii pe care cei din jurul nostru o au fata de noi insine.

       Sclavie care candva m-a inlantuit si pe mine, si sclavie care inca isi mai arata din cand in cand coltii in mintea mea.

       Sclavie pe care de ceva timp am studiat o in primul rand la mine si apoi la cei care ma inconjoara, si nu este greu sa constientizezi ca totul se naste din COMPLEXE pe care le culegem fie de la nastere, fie datorita relatiilor noastre familiale si sociale. Dictionarul  le defineste ca fiind "tendinte inconstiente" insa ma tem ca suntem mai constiente de existenta lor decat ele de existenta noastra.

       Si iata aceste complexe care determina ATITUDINILE, COMPORTAMENTUL si ACTIUNILE noastre, toate acestea de pe urma fiind inlantuite determinand sclavia de care vorbeam.
       Sclavia imaginii de sine apare adesea datorita apectului fizic, pe care il afisam in societate.

       Cu privire la imaginea pe care ceilalti o au despre tine alegi sa faci una din aceste lucruri:

1. ==> sa creezi o imagine care nu este altceva decat o masca pe timp de zi

        E destul de simplu sa creezi o masca si sa te ascunzi dupa ea fie la propriu fie la figurat. De cele mai multe ori datorita societatii in care traim tanjim dupa perfectiunea imaginii. Deoarece societatea si cel ce o conduce doreste ca acei care o formeaza sa isi piarda timpul alergand dupa construirea imaginii dictate de ea.

       De curand discutam cu o persoana apropiata mie care imi aducea argumente asupra afirmatiei  "Perception is reality" si am tinut sa ii argumentez ca in cazul celor de mai sus "Perception is just IMAGE", o imagine fie ea creata in scopul ascunderi acelor complexe despre care vorbeam.

       De realitatea imaginii (realitatea de dupa masca)  pe care tu ai creat o in acest caz TU ESTI RASPUNZATOR. Te indemn sa te intalnesti mai des cu aceasta realitate si sa vezi in ce relatii
esti cu ea, va intalniti des?

       Interesant este ca aceasta imagine pe care tu ai retusat-o sau ai creat-o sau la care ai facut adaosuri este detestata de cei mai multi din jurul tau cel putin atat timp cat ei cunosc realitatea cu privire la persoana-ti.

       Alege sa  nu te lasi condus/a de stapanul veacului murdar in care traim, o sa iti dea prea mult de lucru, iar la sfarsit recompensa este doar o nota de plata pe care nu o sa ai de unde sa o platesti...
ALEGE SA NU PORTI MASCA SI SA NU TE ASCUNZI 


2. ==> sa traiesti recunoscandu-ti si acceptandu-ti lacunele din imaginea pe care ai vrea sa o ai

       Alege sa traiesti cu ceea ce ai primit in dar de la Dumnezeu. De fapt incercand sa ascunzi ceea ce se gaseste in realitatea persoanei tale nu este altceva decat un repros la adresa lui Dumnezeu.

       Sunt un model pentru mine acei oameni care arata numai ceea ce sunt si chiar daca starea in care se afla nu este una normala ( fie fiziologica, patologica ) si sunt capabili sa spuna SUNT MULTUMITOR CU CEEA CE AM SI SUNT!

       In fata acestor oameni sunt gata sa imi scot palaria si sa le strang mana in semn de apreciere!
       Un exemplu de om care a adus o alta perspectiva inca de acum 2 ani juamtate este Nick Vujicic. El este multumitor cu toate ca aparent nu are membre... ( datorita unui sindrom genetic ) insa membrele lui chiar daca nu se vad sunt mai lungi decat ale noastre la un loc, membrele lui ating cerul de multe ori prin multumirea adusa la adresa lui Dumnezeu.


       Tu alegi acum daca o sa te lasi prada acestei robii de a crea o imagine pentru cei din jur, ascunzand realitatea. Realitate care poate nu este "placuta" insa cu siguranta de inimile sincere este acceptata si indragita.

       Lasa orice masca deoparte, fii gata sa areti tuturor realitatea.  :)

       Si tine minte, nu creezi FRUMOSUL prin crearea unei masti, FRUMOSUL se creaza prin REALITATEA ATITUDINII, ACTIUNILOR si COMPORTAMENTULUI tau schimbat de Dumnezeul care te a intocmit.

       ESTI CREAT PENTRU A PURTA CHIPUL LUI DUMNEZEU !

Daca mai ai rabdare continua sa citesti urmatoarea povestioara care am auzit-o si care m-a pus pe ganduri, in ceea ce privesc mastile pe care le purtam si lipsei de cunoastere a realitatii.

       Auzeam ca un domn respectabil dupa o seara de opereta, a invitat o la cina pe soprana a carei voce l-a impresionat. Dupa acea cina in care s-au vazut, s-au placut si au continuat sa vorbeasca a urmat o nunta de vis. Imediat dupa acea nunta, extenuati de toata agitatia, au ajuns in camera lor. Gandindu-se la tot ce a fost pana acum si cugetand la ce viata frumoasa il asteapta alaturi de aleasa inimii lui, domnul nostru privea pe scumpa lui sotie cum veni si se aseza pe pat, schimband cu el cateva opinii despre ziua care tocmai trecuse.      
       Nu a durat mult pana ce domnul nostru observa cum aceasta soprana care acum ii era sotie isi baga mana in par si coboara in poala o peruca. Cu stupoare observa cum sotia lui isi scoate in palma ochiul de sticla, si cum ridicand ridicand rochia isi inlatura proteza membrului inferior. Oripilat isi baga mainile in par si ii se adreseaza : "Pentru numele lui Dumnezeu femeie, canta femeie, canta femeie !!!"
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu