joi, 19 iulie 2012

Sa fie cumva nemultumirea problema?

        De ceva vreme ma framanta gandul care imi spune ca fara multumire nu am cum sa fiu placut Dumnezeului care m-a creat. Gandindu-ma ce poate sa faca o inima nemultumita, am constientizat ca majoritatea, daca nu chiar toate pacatele se nasc din nemultumire. Ce este acum interesant e ca toata lumea din jurul nostru este starnita daca pot spune asa la nemultumire. Si ce e si mai interesant ca si crestinii ajung in aceasta plasa fara sa isi dea seama.

        Cea mai recenta forma de nemultumire exprimata printre crestinii fara ca sa constientizeze este cea fata de situatia politica a tarii. Nemultumiti fata de conducerea actuala, de deciziile care au fost facute de aceasta dregatorie, dar uitam ca "17. El este mai inainte de toate lucrurile, si toate se tin prin El."
        Chiar mai inainte de versetul 17 vs 16 spune: "Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care sunt in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute: fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapaniri."    De ce nu intelegem noi ca cei care sunt sus nu sunt prin voia noastra ci prin planul Lui. Si acei care au sa vina credeti ca au sa aduca redea bunastarea tarii?
        Gresit pentru ca insusi Dumnezeu prin Duhul Sfant ne avertizeaza spunandu-ne ca "in zilele din urma vor fi vremuri grele.' (2Tim.3:1)

        Si vrei sa iti mearga bine cand tu nu accepti planul lui Dumnezeu? Ei bine, asta inseamna ca esti impotriva Lui, deci esti in vrasmasie cu Dumnezeu, nu te astepta ca El sa iti binecuvante ziua, alegerile, familia, si daca o va face este doar pentru ca se indura de mine si de tine un nevrednic.

         Nu doar prin situatia politica ne este starnita nemultumirea.
 Observ din ce in ce mai multi crestini care trec printr-o oarecare suferinta, fie ea trupeasca, duhovniceasca sau sufleteasca incepand sa manifeste un oarecare gand de nemultumire inaintea lui Dumnezeu. Si apoi pentru ca constientizeaza ca au nevoie de ajutorul Lui, vin inaintea Lui.
 Acum ei se impart in doua categorii de credinciosi:

 - Unii vin si spun: Doamne` uite unde sunt, prin ce trec, NU MAI SUPORT durerea ce ma macina pe dinlauntru`, imi este ASA DE GREU, M-AM SATURAT de toata situatia care nu mai trece de la mine, vreau ca tu sa lucrezi si sa o indepartezi de la mine. Sunt sigur ca nemultumirea pe care ei si o manifesta nicidecum nu il poate lasa pe Acela care il cheama sa lucreze. Si intrebarea se pune: Oare chiar au inteles ce inseamna o viata cu Cristos? Adesea m-am regasit si inca imi mai scapa inima in situatia de mai sus, dar Ii dau slava ca El m-a constientizat si acum pot cerceta inima-mi nemultumitoare.

 - Ceilalti vin si spun: Doamne` Tu sti situatia in care sunt, pentru ca TOATE lucrurile tu le cunosti, si stiu ca TOATE lucrurile "lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu." ( Romani 8:28 ) Si vreau sa iti MULTUMESC pentru situatia in care sunt pentru ca sunt CONVINS ca Tu ai multe lucruri sa ma inveti prin asta. Eu doar am venit sa iti "amintesc" situatia si mijlocesc pentru ca Tu sa ma pastrezi in mana Ta.           Cred ca e o diferenta mult prea mare intre cele doua rugaciuni.
     
        De ce cred ca Dumnezeu nu o asculta pe cea care este lipsita de multumire?
        Iata : "Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. (Filip.4:6)" PRIN RUGACIUNI SI CERERI CU MULTUMIRI .

        Imi place de asemenea ce spune Pavel lui Timotei "Negresit, evlavia insotita de multumire este un mare castig." (1Tim.6:6) Degeaba iti afisezi o evlavie daca in adancul tau nu sta multumirea...

        Inchei subliniand faptul ca singura nemultumire pe care un crestin are dreptul sa o aiba este nemultumirea fata de deciziile lipsite de Duh, fata de fierea care nu ii este rastignita, astea fiind cateva. In concluzie...

        Esti tu in vrasmasie cu Dumnezeu pentru ca nu esti multumit de planul Sau cu tine?


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu