sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Esti sigur ca e dragoste?

Inca de cand am inceput sa cunosc adevarata Dragoste si pot sa spun ca nu de foarte mult timp, nu am crezut vreodata ca ea, dragostea va putea sa primeasca o imagine asa de pervertita ca cea pe care unii o afiseaza in zilele de azi.
Imi e teama ca o multime de tineri sunt astazi amagiti de o imagine stricata a dragostei... nu se mai pune astazi problema daca e dragoste adevarata sau nu ... astazi se pune problema daca mai exista dragoste...
Si unii spun ca exista si ca ea se gaseste in locuri unde nu exista speranta. Da ... chiar una dintre cele mai bune cantarete la ora actuala Rihana a gasit dragostea in locuri fara speranta(wow...) si hitul ei se aude in toate difuzoarele si pe toate posturile de radio si in multe timpane ale tinerilor care sunt amagiti de aceasta "dragoste".

Tineri sunt facuti sa creada ca dragostea este ca in filmele de la Hollywood. Nu dragilor aia nu e dragoste ... aia poate e o pasiune care se aprinde repede si la fel de repede se va si stinge... Si? Si cum poate sa gaseasca Rihana dragostea intr-un loc fara speranta cand speranta este de nedezlipit de dragoste? Speranta vine o data cu Dragostea si atat timp cat Dragostea va exista speranta va fi mereu acolo!

Dar imaginea e deja stricata... Daca dragostea Rihanei este putreda, cum arata oamenii care au in ei acea dragoste? Sau cum arata oamenii care au adevarata dragoste?

Dar ce inseamna cu adevarat dragostea? In Sfanta Scriptura Apostolul Pavel creaza o imagine deosebita a acesteia! In epistola catre cei din Corint, Pavel prezinta imaginea unora care se sacrifica si dau totul pentru ceilalti... dar in zadar pentru ca nu este dragoste " Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic." (1 Corinteni capitolul 13)
Sa vedem imaginea care o are adevarata dragoste!
4.Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. ( 1 Corinteni capitolul 3 )

In concluzie dragostea aceasta e divina, defapt dragostea este Dumnezeu!

Mai are rost sa descriu oamenii care au adevarata dragoste? Nu cred ! Insa te provoc sa faci un exercitiu pe care si eu am fost cand provocat sa-l fac! In loc ca sa citesti "Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate..." pune numele tau in loc de "dragostea" si toate acele atribute citeste-le pentru tine, cu numele tau! Ce zici acum? Sunt ele reale in viata ta?

Oare Rihana are aceasta Dragoste? Sunt sigur ca nu! De ce ? pentru ca nu se vad roadele ei! Despre tine ce poti spune?


Un comentariu:

  1. exact... cred ca dragostea se defineste prin daruire fara conditie si fara a avea prententia de a primi in schimb ce ai daruit...
    fain subiect, merci

    RăspundețiȘtergere