miercuri, 1 iunie 2011

O viata pierduta?

Recent, incercand sa explic ce inseamna Dragostea si la ce anume ma motiveaza, mi s-a reprosat sau mai degraba am fost avertizat ca sunt prea obsedat de legatura care este intre mine si Dumnezeu. Deasemeni sunt putin exagerat atunci cand spun ca in El imi gasesc placerea. Sunt putin deplasat daca pe Dumnezeul il pun pe primul loc...

Toate acestea sunt reprosuri care mi-au semanat putina indoiala. Problema este ca nu sunt suficient de obsedat dupa aceasta Dragoste sau acest Dumnezeu. Sigur o sa spui acum dragul meu prieten ca nebunia mea dupa cele Sfinte nu are limite. Vreau sa Ii cer iertare ca de uneori sunt eu cel care pune limite si da, spre uimirea ta, ar trebui sa fiu fara limite in "obsesia" mea pentru El.

Mi s-a reprosat faptul ca nu petrec impreuna cu ai mei colegi ultimele momente ale clasei a douasprezecea, si am afirmat ca placerea mea nu se regaseste in acele momente ci mai degraba in acelea in care impreuna cu cei deschisi cautam Adevarul si prefer sa stau cu cat mai multe persoane si sa discut deschis despre acel Dumnezeu viu care m-a schimbat.
Nu inteleg de ce sunt condamnat de ei insa eu stiu un lucru: trudit si impovarat am fost si eu de jugul pacatelor mele si El mi-a dat odihna, odihna de care nu vreau sa ma mai despart. Matei 11:28. "Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna."

"Acum exagerezi... nu vezi ca tu singur faci din asta o povara pentru tine, de ce trebuie sa te abti de la acele clipe de petrecere si bucurie impreuna cu prietenii tai? Spune acum si fi sincer nu ti-ar placea?... te chinui putin... nu crezi?"

Dar scumpul meu prieten eu acum port un jug intr-adevar dar este jugul lui Cristos care m-a eliberat, nu stiu cum sa-ti explic mai bine ca sa intelegi. :) Chiar Mantuitorul meu imi spune: "jugul Meu este bun si sarcina Mea e usoara." (Matei 11:30) E un jug in care eu imi gasesc libertatea, linistea si pacea pe care tu poate ca nu o ai sau nu ai gustat-o niciodata.
Poate ca tanjesti si tu dupa ea si ai vrea si tu sa ai "constiinta impacata" dar din pacate te mustra mereu... Ai pe acel "Aghiuta" cu "furculitza" care te inteapa cateodata si te mai condamna insa El mie imi sopteste ca harul lui imi este de ajuns si prin har am fost mantuit.

Vreau sa intelegi ca esti una cu ceea ce consumi, cu ce te alimentezi... Eu mananc si beau din Painea vietii si beau din Izvorul vietii. "Isus le-a zis: < Eu sunt Painea vietii. Cine vine la Mine nu va flamanzi niciodata; si cine crede in Mine nu va inseta niciodata. > " (Ioan.6:35)

Nu pot sa merg acum, sa ma intorc si sa mananc gunoaie. Nu iti place ideea si imaginea pe care am folosit-o... Insa vreau sa ti marturisesc ca o vreme am consumat acele gunoaie. Din experienta vorbind cunosc starile de neputinta care veneau dupa ce "izvorul" acela murdar seca si ma gaseam gol si neimplinit. Acum insa stau la masa Tatalui meu care m-a creat si care ma vrea predat in intregime. :) Cum as putea sa nu il pun pe primul loc in viata mea? Am inca altare pe care trebuie sa le daram dar inima-mi doreste predarea totala. El este de partea mea, cine mi va sta impotriva?

Acum spre sfarsit te intreb? Din ce bei? Ce mananci?
Este viata ta una pierduta in lumea de placeri desarte?
Cauti sa ti traiesti viata si sa ti-o pastrezi?

Mantuitorul Cristos Isus spune nu o data ci de doua ori : "Cine isi va pastra viata o va pierde; si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga. (Mat.10:39, Mat.16:25)

Eu vreau sa iti spun ca viata mea este una pierduta pentru El dar o voi castiga vesnic! dar tu? o vei mai castiga?


10 comentarii:

  1. Emy, sa faca El jugul si povara usor de purtat. sa faca inima vesela mereu. sa te adapi din izvoare sfinte mereu. sa cresti frumos ! tarie & onoare!

    p.s. La multi ani ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. esti pe langa...get a life !

    RăspundețiȘtergere
  3. am deja o viata pe care tu Anonim nu o ai, si viata asta imi e de ajuns ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu vreau sa am o astfel de viatza. Ma bucur pt tine si continua tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Alina! si fi sigura de faptul ca toti cei nascuti din nou au o viata schimbata! O astfel de viata ai si tu :) din pacate sunt multi care nu o pot intelege nici nu si o doresc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Uneori folosim fraza asta "aparentele inseala" dar am observat ca asta este un mod de a ne mintii singuri. De multe ori nu ne dam seama ca lucrurile pe care le facem....vocabularul pe care il folosim si in principal ceea ce afisam aia suntem!!!
    Refuzam sa credem asta dar daca ne analizam chiar asta suntem!

    si Emy...atitudinea ta arata ca esti un om cu principii! iar acela care nu are principii si se lasa purtat de val imbratisand orice ii pare frumos sau cool acela este un on cum a spus Anonim "with no life"

    Take care bro! >:d<

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa pastram principiile :)

    RăspundețiȘtergere
  8. e frumos atunci cand gasesti placere in acest jug. e minunat atunci cand iti dai seama de implinirea pe care o gasesti in El... si e extraordinar stiind ca nu numai pentru viata aceasta ne'am pus nadejdea in El, ci si pentru cea viitoare, care conteaza cu adevarat!

    multa binecuvantare, Emy! :)

    RăspundețiȘtergere