vineri, 18 martie 2011

O boală cronică...


Ma gandeam in ultima vreme la cat de vulnerabili suntem in a contracta anumite boli, infectii si cat de usor putem cadea in neputinta... ajungand chiar la pat. Si de cele mai multe ori totul porneste de la ceva nesemnificativ. Am auzit pe multi spunand: "Ei... lasa ca am timp sa fac un control, daca intr-adevar am ceva, am sa vad peste ceva timp si daca se agraveaza, am sa ma tratez corespunzator... Acum ma simt bine nu am nevoie de nici un control de rutina..."
Cineva imi spunea de curand ca in cavitatea noastra bucala la fiecare moment sunt peste 300 de bacterii care au fost identificate si studiate de bacteriologie, si am ramas foarte surprins. Imediat am realizat ca avem un sistem imunitar care lupta impotriva acestora si care apara sanatatea noastra... insa uneori din cauza neatentiei noastre se slabeste...

Acum privind la partea spirituala si avand tot felul de experiente mi-am adus aminte de o boala de care am suferit... nu doar eu ci si cei din jurul meu au avut de suferit pe seama mea...
Cea mai mare problema era ca acea boala era una cronica. Spun asta avand in vedere faptul ca o boala cronica are o evolutie lenta si de asemenea are consecinte de durata. Cu alte cuvinte o boala cronica dureaza multa vreme fiind greu de inlaturat...

Boala despre care va vorbesc este ÎNDREPTĂŢIREA.

Atat timp cat am suferit de aceasta boala si anume de ÎNDREPTĂŢIRE obisnuiam ades ca atunci cand eram mustrat si ma simteam descoperit, avand nevoie sa ma apar, ma uitam la vietile celor din jur si ma ÎNDREPTĂŢEAM.
Ma uitam la ei si aratam cu degetul, obisnuiam sa spun: "Vezi? uita-te acolo, nu la mine, nu te lua de mine pentru ca eu stiu cum sunt ... stiu cine sunt in ochii lui Dumnezeu" , dar in nici un caz nu imi vedeam starea. Multi mi-au spus si au incercat sa imi ofere diferite tratamente. Unii veneau cu Matei 7, alti imi spuneau "Vezi cum este viata ta... priveste mai intai acolo... ceva e in neregula cu tine... in fata lui Dumnezeu nu poti merge cu o astfel de ÎNDREPTĂŢIRE, in fata Lui nimeni nu se poate apara."
Si in durerile in care eram chinuit spuneam plin de mine si gol de El : "UNII SPUN CA STAU IN PICIOARE DAR SA AIBE GRIJA..."
Si asta parca mai calmau durerile chinuitoare, dar de fapt boala mea prindea radacini tot mai mari !

Ma tem insa ca in ziua de azi multi crestini sufera de aceasta boala. Dumnezeul lor este unul care nu priveste la fata omului ci la inima lui. Hm...
Ma intreb insa ce au ei in inima? O inima bolnava cu tot felul de dorinte, o inima care spurca gura scotand vorbe care ucid... O inima umpluta de o mandrie mandra. De altfel Ieremia spune ca "Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" (17:9). Nu te teme caci Dumnezeu o cunoaste prea bine! "Totusi, Tu, Doamne, ma cunosti, ma vezi, imi cercetezi inima si vezi ca este cu Tine." (Ieremia 12:3)
Oare iti este inima cu El?
E greu sa traiesti fara El in inima pe acest pamant. Si mai ales in asemenea chinuri groaznice ale acestei boli raspandite si anume ÎNDREPTĂŢIREA.
Si ma tem din nou ca acestia ori nu au un sistem imunitar si nu au avut niciodata sau lucrarea lui si buna functionare este inabusita de dorintele firii pamantesti. Cand spun sistem imunitar in acest caz spun Duh Sfant.

Insa vreau sa impartasesc ceva cu voi. :) si anume bucuria ca a fost un candva in viata mea cand am fost adus la pocainta si mi-am vazut starea jalnica in care ma aflam... Eram demult trantit la pamant de aceasta boala si a fost asa de subtila incat nici nu realizasem cat de inradacinata era...
Era o boala cronica si pentru mine. Intr-adevar a durat mult timp si unul pierdut pana Dumnezeu m-a vindecat. De aceasta boala cronica am fost curatat intr-o clipita. Nu am avut nevoie de tratamente de lunga durata ci de o clipa in care in umilinta am venit cu pocainta inaintea Tatalui intr-o stare umila.

O Doamne continua-Ti lucrarea in viata mea si "Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic!" (Ps.51:10) .
Iti aduc multumiri pentru vindecarea de care am avut parte. Si ma rog ca sa mi dai intelepciune ca sa inteleg cine sunt eu ca si om si apoi sa inteleg cine esti Tu ca si o realitate in viata mea.

Tu prietenul meu? De ce boala suferi? Ai suferit si tu de aceeasi boala? :) astept raspunsul tau :) si ma rog ca El sa ne binecuvante cu o inima statornica!

Pacea sa fie cu voi cu toti care sunteti in Hristos Isus! Amin. (1Pet.5:14) >:D<



2 comentarii:

  1. adevarat si cat se poate de actuala problema...superb tratata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu numai ca e actuala Dani ... e si cea mai raspandita mai ales de cand au aparut "libertatile"

    RăspundețiȘtergere