vineri, 29 octombrie 2010

Cristos ruginit

Ma uit in societate si vad asa de multi crestini. Ma bucur insa ca inca in Romania mai sunt oameni care spun ca sunt crestini, crezand ca ei merg pe calea lui Dumnezeu pentru ca s au nascut intr o religie.

Multi merg la biserici pentru ca inca mai e o "traditie". Mergi la biserica pentru ca tot omul merge acolo si nah... e duminica... Multi crestini care nici macar o data nu au deschis Cuvantul lui Dumnezeu... Multi crestini care cauta sa mearga pe doua cai...
Putini oameni insa care sa le spuna adevarul... Putini sunt cei care mai stau sa asculte gandurile lor...

Ma uit la ei si vad cum esenta credintei crestine se evapora. Se pierd in ritualuri si in obiceiuri fara ca sa fi descoperit dragostea Mantuitorului nostru ... Si stau si ma gandesc cum arata Cristosul lor? Din cate observ cristosul lor e unul pe care Liviu Rebreanu il descrie intr o opera de a sa, un cristos ruginit , unul de care ei nu s au atins niciodata si nu au avut vreodata nevoie de El.
Au avut doar nevoie de moastele imbalsamate si de atingerea acelor racle sau de o planta asa zisa sfintita.

Altii au un cristos de creta care incet, incet se consuma lasand doar o dara in urma lor . Dara care va fi stearsa candva de un burete.

Altii un cristos de plastic si zilnic se joaca cu focul. Din pacate acel cristos se aprinde iar mirosul lui de plastic ars emana un miros deloc placut.

Dar tu ai un Cristos ? Tu ai un Mesia? Tu ai izbavire? Tu o sa ai viata vesnica?
Cand o sa treci la cele vesnice ce vei realiza? Ti ai pierdut o viata intreaga cu lucrurile lumii, lucruri pacatoase? Ai trait o tinerete razvratita?

As vrea ca nimeni din cei apropiati sa nu si planga de mila. Imi place sa stau si sa ascult lectiile pe care uni le da celor din jurul lui, si acestia aproba invatatura lui ca fiind adevarata si folositoare insa oare inteleg ei cu adevarat?
Le vorbesti despre mantuire care este doar in Cristos Isus si parca vorbesti singur...

Care e Cristosul tau?

Doresc ca cei care citesc acest articol sa cunoasca faptul ca adevaratul Cristos este acela ce da viata vesnica "Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)"
Apoi "Sa stie bine, dar, toata casa lui Israel, ca Dumnezeu a facut Domn si Hristos pe acest Isuspe care L-ati rastignit voi." (Fapt.2:36)
Si acest Cristos are sa vie curand pe nori cerului si atunci are sa ne dezvaluie planul Lui , planul Tatalui si multi cunosc lucrul acesta insa putini se pregatesc azi de intalnirea cu El " "Stiu", I-a zis femeia, "ca are sa vina Mesia (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile." (Ioan.4:25)

Tu ce stii despre al tau Cristos?

2 comentarii:

  1. Buna idee, dar daca aceasta indepartare de divinitate, de traditie este doar un pas in evolutia societatii omenesti, pas prevazut din secolul XIX de Nietzsche prin celebrul citat:
    "God is dead. God remains dead. And we have killed him." (vezi opera "The Gay Science").

    Partial iti impartasesc ingrijorarea pentru ca acesti "falsi crestini", care din pacate reprezinta o majoritate, desi se indeparteaza de religie, nu au forta de a se desprinde de ea, de a-si da drumul. Tocmai de aceea, indiferent daca societatea umana va evolua, sau isi va conserva traditiile(dpdv spiritual) acestia nu pot decat sa lezeze sistemul moral potrivit acelei societati, sa-si impuna propriul sistem de valori(intrucat sunt majoritari), acesta fiind unul denaturat, plin de nonvalori care va duce la un regres al societatii umane, poate chiar si la o involutie(in materie de stiinta si spiritualitate).

    daca ai timp, si desigur curiozitate, verifica linkul urmator, si te rog citeste-l pana la sfarsit:
    http://www.age-of-the-sage.org/philosophy/friedrich_nietzsche_quotes.html

    Cam atat am de zis, spor la lucru cu scrisul...

    Salut.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://fatanevazutaalumii.blogspot.com/2011/03/confesiunile-zguduitoare-ale-unui-mason.html

    RăspundețiȘtergere